
Anne Bebek Yogası Nasıl Yapılır?
Anneliğin ilk yıllarından itibaren bebeğinizle birlikte eğlenmek, zinde kalmak ve bağ kurmak istiyorsanız anne bebek yogası nasıl yapılır ve yoganın anne bebek arasındaki bağa etkisi hakkında bilgi edinmeyi düşünebilirsiniz.
Bebeğimizi ilk defa kucağımıza aldığımız o büyülü andan itibaren farklı birçok duyguya gideriz. Zaman zaman midemizde kelebekler uçarken, zaman zaman yetersiz hissedip umutsuzluğa kapılır, zaman zaman ise bebeğimizi kokladığımızda yapmamız gerekenleri sezgisel olarak fark ederiz.
Anneliğin ilk yılları hem fiziksel hem de zihinsel bir yorgunluğu da beraberinde getirir. Uykusuzluk, hormonlardaki dalgalanmalar, duygu geçişlerindeki karmaşa ve bebeğin kendine has mizacını anlamaya çalışma çabaları birleşince gözü yaşlı günleri de beraberinde getirebilir. Ancak unutmayın bunların hepsi çok normaldir ve hem kendiniz hem de bebeğiniz için yaratacağınız rahatlama anları sayesinde rahatlıkla üstesinden gelinebilir.
Bu rahatlama alanlarını yaratabileceğiniz çözümlerden biri de anne bebek yogası nedir konusunda bilgi sahibi olup, kendi hayatınız için en uygun şekli ile uygulamak olabilir. İşte tüm detayları ile anne bebek yogası.

Bebekle yeni bir bağ yolu
Bilinen en eski şifa yöntemlerinden biri olan yoga pozlarını rutininizde tutuyorsanız, yeni bir bebeğiniz olduğunda hikayenin içine onu da dağıl edebilirsiniz. Ancak daha önce yoga deneyiminiz olmadıysa ve bu yolu yürürken bebeğiniz de yanınızda olsun istiyorsanız adım adım başlamak en doğrusu olacaktır.
Ruh, zihin, beden üçlüsünü senkron hale getirmenin etkili yollarından biri olan yogayı bebekle yoga haline dönüştürerek bebeğinizle temas ve yakınlık halinde geçireceğiniz eşsiz zaman dilimleri yaratabilirsiniz. Erken yaşta bir pratiği alışkanlık haline getirmek bebeğinizin yaşam boyu altın bir bilezik takmasını sağlayacaktır.
Birbirinizi gözlemleyin
Yoganın yaşantılarımıza faydaları saymakla bitmiyor ancak anne bebek yogasının faydaları da ondan aşağı kalır değil. Düzenli bir şekilde anne bebek yogası yaptığımızda bebeğimizin uyku düzeninde, beslenme düzeninde, gün içindeki ruh halinde olumlu dönüşümler görmemiz mümkün. Sakin bir melodi eşliğinde, akış halinde devam eden sezgisel bir iletişimi deneyimleyen bebeklerde huzurlu uykuların, kaslarda gevşemenin ve gaz sorunlarının ortadan kalktığının izlerini görmek mümkün.

Kendinizi geliştirin
Gebelik boyunca bebek bakımı, bebek sağlığı ve bebek beslenmesi gibi konularda kendimizi geliştirmeye çalışır, bebeğimize fayda sağlayacak bilgileri öğrenmek isteriz. Henüz gebeyseniz veya yeni bir bebeğiniz varsa bu listeye bir de bebek yogası eğitimi ekleyebilir ve bebeğiniz ile yoga yaparken çok daha bilinçli hareketler yapmayı, daha derin bağlar kurmayı düşünebilirsiniz. Sanılanın aksine anne bebek yogası eğitimi yalnızca profesyonel eğitmenler ve yoga dersi vermek isteyenler için değildir.
İkinize özel bir zaman dilimi
Anneler ve bebekleri her ne kadar gün içinde sürekli yan yana olsalar bile aslında özel olarak planlanmış bir zaman diliminde birlikte olmazlar. Yani rutin hayatın tüm koşturmasından uzak, yalnızca birbirlerine odaklı oldukları, gözleri ile temasa geçtikleri ve kalpleri ile bağ kurdukları zaman dilimlerinden bahsediyoruz.
Böyle zamanları mümkün kılmanın en iyi yollarından biri şüphesiz bebekle egzersiz ve gevşeme hareketlerinin yapılabileceği ve anne bebek yogası ile rahatlamanın sağlanacağı zamanları yaratmaktır. Her sabah güne 30 dakika için bile olsa bebekle spor yapmak, göz temasında kalarak bebekle yoga yapmak kısa sürede bebeğinize ve size özel bir zaman dilimi oluşmasını sağlayacaktır.
Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir!
Evde Yapılabilecek Çocuk Egzersizleri
Çocuklar Hangi Yaşta Hangi Sporu Yapmalı?
Çocuklara Spor Sevgisi Aşılamanın Tam Zamanı
Uygun zamanları saptayın
Bebeğinizle birlikte yoga yapmak için zaman yaratırken hem sizin hem de bebeğiniz için en uygun zamanları saptamaya çalışın. Birlikte geçirilecek bu zaman diliminin keyifli olması için sorulması gereken ilk sorulardan biri anne bebek yogası ne zaman yapılır sorusudur. Zira bebeni huzursuz olduğu bir anda yapmak daha sonraki deneyimler için umut verici olmayacaktır. Bebeğinizin aç veya uykusuz olmadığına, yoga matı üzerindeyken rahat olduğuna, ortamdaki ışığın ve ısının onu olumsuz etkilemediğine dikkat etmekte fayda var.

Hareketleri özenle seçin
Ufak bir bebekle yoga yaparken ona karşı nazik olmamız gerektiği ve hareketlerimizi yaparken ona çarpmamamız gerektiğini unutmamak gerekiyor. Bebeğin yaşına göre hareket etmenin hassasiyet taşıdığını akılda tutarak, eğer size katılamacak yaştaysa onu güvenli bir alanada, sizinle göz temasını devam ettirebilmesini sağlayacak şekilde yatırarak yapabilirsiniz.
Daha büyük çocuklar bazı anne bebek yogası hareketleri sırasında katılmak isterler, böyle durumlarda bebeğinizi teşvik edici ve cesaretlendirici olun. Pozun doğru duruşunu bulması için ısrarcı olmak yerine, süreçten keyif almasına odaklanın.
Birlikte yapılan anne bebek yogası hareketleri çocuk duruşu, köpek duruşu, twistler gibi basit hareketleri içererek başlamalıdır. Ancak bebekler ve çocuklar için uygun olan yoga hareketlerini eğlenerek öğrenebileceğiniz bebekler için yoga kitabı ve kartları alabilir, yoga ile küçük yaşlardan itibaren tanışmasını sağlayabilirsiniz. Çocuklara yogayı sevdirmenin yollarından biri onları yoga temalı kitaplarla tanıştırmaktan geçiyor.

Ekipmanı planlayın
Bebeğimiz ile yoga yapma fikri oldukça heyecan vericidir ve bebeğimiz büyüyüp bize katılmaya ve bizi taklit etmeye başladığında bu keyif daha da katlanır. Anne bebek yogası nasıl yapılır konusunda yaratıcılığınızı da kullanmak istiyorsanız bebeğinizle veya ufak çocuğunuzla yoga yapmadan önce bazı ekipmanları da bulundurmayı düşünebilirsiniz. Yoga blokları, yoga hamakları, pilates topları ve yoga minderleri anne bebek yogası sırasında en büyük yardımcılarınız olacaktır. Bebeğinizin bu felsefeyi erken yaşta sevmesi ve hatta eğlenceli bulmasını sağlayabilirsiniz.
Önerilen İçerikler

#Anne & Bebek
Çocukları Şekerden Nasıl Koruruz?
Şekere alternatif atıştırmalıklar ile çocuklar için en sağlıklı seçenekler burada

#Anne & Bebek
Bebekler İçin Bitki Çayı Tarifleri
Deliksiz bir uyku, gaza sancısız bir gece ve sindirim sorunları olmadan geçen günleri hayal eden annelerin en büyük yardımcıları bebeklere

#Anne & Bebek
Çocuklar Hangi Yaşta Hangi Sporu Yapmalı?
Sporu erkenden alışkanlık haline getirip sağlıklı yaşama erkenden adım

#Anne & Bebek
Çocuğa Matematik Sevdirmenin Yolları
Sayılardan, şekillerden ve formüllerden oluşan matematik, birçok çocuk için yabancı bir dünyadır ve bazılarının okuldan soğumalarına neden olan derslerin başında

#Teknoloji
General Mobile GM 22 Pro Özellikleri
Tasarımı ve donanımı ile bir akıllı telefondan beklenen birçok özellik bu telefonda bir arada

#Ev, Bahçe & Ofis
Kablo Gizleme Önerileri
Evin her köşesini dolanan kabloları görmekten hoşlanmayanlar buraya

#Teknoloji
Elektrikli Düdüklü Tencere Nedir, Nasıl Kullanılır?
Bakliyatlardan et ve sebzelere, en hızlı ve lezzetli pişen yemeklerin kahramanı

#Anne & Bebek
Bebeğe İsim Nasıl Seçilir?
Dünyaya bir bebek getirirken içine düştüğümüz en tatlı telaşlardan biri

#Teknoloji
Objektif Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?
İyi bir fotoğraf makinesinin hünerlerini görebilmek için olmazsa olmaz
Haftanın En Çok Okunan Yazıları

#Teknoloji
YouTube'un Faydaları ve Pek Bilinmeyen Özellikleri
Kimi zaman yeni bir iş kapısı, kimi zaman eğitim aracı, kimi zamansa bilinçli alışveriş yapmak için kullandığımız bir araç YouTube.

#Hobi, Eğlence & Sanat
Marvel Dünyasına Ne Kadar Hakimsin?
Haftanın testine katıl, Marvel dünyasını keşfet

#Anne & Bebek
Doula Nedir? Doğum Destekçilerinin Faydaları Nelerdir?
Doula’lığı özellikle son yıllarda daha çok duymaya başladık. Peki doula’nın ne olduğunu ve faydalarını ne kadar biliyoruz? Bu yazımızda sizin

#Anne & Bebek
Daha Rahat Bir Doğum İçin Yapmanız Gereken 10 Şey
Doğum sürecine hazırlık büyülü bir yolculuk. Rahat bir doğum için ise basit ama etkili yöntemler mevcut. Bu çok özel zamanı

#Anne & Bebek
Emzirmekten Biberona; Bebeklerin Beslenmesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Biberonla besleme söz konusu olduğunda her emzirilen bebek farklı şekilde tepki verir ve adapte olur. Sadece sabırlı olun. Bebeğiniz biberona

#Anne & Bebek
Emzirmeye Hazırlık İçin Bilmeniz Gerekenler
Anne sütünün nasıl oluştuğundan içeriğine, sahip olmanız gereken emzirme yardımcısı malzemelerden hamileyken yapılabilecek pratiklere; sağlıklı bir emzirme dönemi için hazırlık

#Spor & Outdoor
Pilates Topu ile Yapılabilecek 4 Güçlendirme Hareketi
Küçük pilates topları ile yapabileceğiniz bu 4 egzersiz gücünüze güç katacak! Vücudunuzu güçlendirmek için yapabileceğiniz en etkili spor türlerinden birisi

#Anne & Bebek
Emzirme Dönemi İçin Süt Arttırıcı Beslenme Tüyoları
Anne sütü bebeğinize verebileceğiniz en değerli besindir. Doğum sonrası beslenme şekliniz hem bedeninizi hızla toplarlamanıza yardım edecek ve hem de

#Hobi, Eğlence & Sanat
Kraliçe İle Arkadaş Olabilir Misiniz?
Sarayın belirli bir kültürü, adabı ve kuralları vardır. Benden soylu olur diyorsanız hadi kendinizi bir ön teste tabi tutun.

#Anne & Bebek
Kolay Bir Doğum İçin 10 Rahatlatıcı Teknik
Gebeliğiniz sırasında günlük olarak rahatlama tekniklerini kullandığınızda doğum sırasında da içgüdüsel bir şekilde rahat olabilirsiniz. İşte karşınızda kolay bir doğum